Известие

Collapse
No announcement yet.

Гасне странно

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Гасне странно

Колеги,

Алфата започна да ми гасне без никаква причина. Прави го като позагрее. Най-често се случва като съм в задръстване и както си стои на празен ход, оборотите падат, угасва и около 3-5 минути не може да запали. Не помага и тикане. Оставям я няколко минути, врътвам ключа и все едно нищо не се е случвало пали и тръгва. Два път ми го направи като минавам от 3-та на 2-ра предавка. Другият симптом е, че като ми е пълен резервоара до около второто деление и нагоре, няма проблем, а като падне близо до първото деление се случва. Дайте идеи. Ще ходя на диагностика, но все още се чудя къде. Бяха ми казали, че на Ал.Стамболийски има добри специалисти от фирма ХЕЕД мисля, но ми е малко далеч, защото работя в Дружба. Ако знаете сносни сервизи за диагностика в този район, моля да споделите.
    Alfa Romeo 146 Т.S. 1.4L 103hp '99

Колега първо иди на диагностика да видият датчика на за оборотите. На коляновия вал. Ако е добре замерете налягането при почти празен резервоар. Помпата има цедка в най-долната си част. Но когато е пълен резервоара помпата смуче от горе където няма зедка. Същото нещо се беше случило на една 156-ца. Оказа се адски здръстена цедка. И като намалее бензина и пада налягането на горивото и почва д ане върви, да гасне. Изчиситхме цедката и колата се оправи.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Ходих на диагностика и излезе грешка на датчика на коляновия вал. Изчистихме я, покарах около 10км и не се появи, но имам съмнения, че пак ще се прояви тази вечер . Колко струва датчика и подмяната му?

Comment

Първоначално публикувано от NAS Покажи съобщение
        Ходих на диагностика и излезе грешка на датчика на коляновия вал. Изчистихме я, покарах около 10км и не се появи, но имам съмнения, че пак ще се прояви тази вечер . Колко струва датчика и подмяната му?
        Днес си напълних резервоара на 3/4 и не угасна. Сутринта карах без капачка на бензина и угасна. Наложи се да ме дръпнат, за да запаля. Ходих на диагностика, изчистиха ми грешките, но според мен цялата работа се крие в резервоара.

Comment

Оправи проблема с датчика първо.

Comment

Не, нищо лично колега. Просто лека шегичка си пуснах.

Въпроса е не кой ще ти каже какво и е на колата, а кой и колко ще те подведат и объркат още повече.

Този проблем във форума няма да се реши.

Значи искам да ти кажа, че датчика на вала обикновено дава проблем при високи темепратури. Тези сензори се влияят от температурата. Ако си е тръгнал когато ти загрее колата може направо да спре да отчита и да не можеш да запалиш докато не поизтине малко. Щом веднъж е давал грешка е ясно, че трябва да св провери хубаво.

И цедката в резервоара може и да не е там проблема, но профилактично е хубаво да си я изчистиш. Друго какво можем да ти кажем тук?
            Last edited by oem; d.m.y г., 09:28.

Comment

Аз като си купих колата имах проблем с гаснене. Спирам на кръстовище и тя изгасне, точно когато не трябва. Тръгвам за работа и тя гасне и "придърпва". Докато един ден тъкмо запалих двигателя и уредите ми вътре в колата полудяха, след което изгасна и не можах да я запаля повече. Извиках майстора и той ме посъветва да започнем да игнориране проблемите един по един. Оказа се, че е още първото нещо, което провери той ......... клемите на акумулатора били натрупали нагар и не достига ток хахахаха почисти ги той, сложи им някаква грес и до ден днешен нямам проблем. Не ми е ясно дали при теб има същия проблем, но почвай да игнорираш вариантите един по един, като започнеш от най-леките евентуални повреди. Това е моя съвет

Comment

Смениха ми датчика на Хол и колата се прероди. Сега се държи дори по-добре от преди, но може и да си въобразявам. Важното е, че не ме оставя по светофарите.

Comment

Comment

някои може ли да ми каже какъв е този датчик на коляновия вал и колко струва благодаря предварително

Comment

http://www.axm-auto.com/index2.php?s...menkl=1&show=1
                      май нещо такова. за по-ясна информация напиши VIN на автомобила.
                      sigpic
                      Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

Working...
                      X